
Dün gece saat 22.30 sularında Şalpazarı ilçemize bağlı Akçiriş Köyü Alt Mahallede bulunan Merhum Yusuf Özcan’ın Annesi ve Şalpazarıses Haber sitesi sahibi Mustafa Özcan’ın Babaannesi Nazire özcan’ın cenazesi bugün Akçiriş Köyün de Cuma namazı sonrası kılınan cenaze namazı ile toprağa verildi.
2004 Yılında Beyin kanaması sonrası düşme ile yatağa bağımlı olarak Şalpazarı ilçemize bağlı Akçiriş Köyünde 14.07.2013 günü yaşama veda eden oğlu Merhum Yusuf Özcan ve torunları ile beraber yaşamını devam ettiriyordu.
Merhum Nazire Özcan 1923 doğumlu 90 yaşında evli 1 erkek çocuk annesidir.
Nazire Özcan Kimdir
Şalpazarı İlçesine bağlı olan Çarlaklı Köyünden ayrılarak köy statüsünü alan Akçiriş Köyü olarak 1948 yılında ilk olarak köy meydanına kurulan seçim sandığının başında genç kız olarak görülmektedir Şalpazarıses Haber sitesi sahibi Mustafa Özcan ve Kardeşlerinden Hasan, Şafak, Tufan, Sezer, Nazlı, Yurdagül kardeşlere ait babaanneleri 87 nolu sandıkta ilk oyu kullanırken görülüyor bu resimde görülenlerin resimlerini görüntüleyen ise Şalpazarı İlçe Belediyesinde Görev Yapan Kemalettin Usta’nın babası merhum emekli öğretmen Fikret usta tarafından görüntülenmiştir.
Merhum Nazire Özcan’ın oğlu Merhum Yusuf Özcan babası Yusuf Özcan vefat etiğinde 14 günlük olduğu söylenir Merhum Nazire Özcan hayatın zor şartlarında 65 yaşında vefat eden tek oğlu Yusuf ile eşi Yusuf Özcan’ın arasına tek evlattan meydana gelen 7 torun 13 torununu torunu gören birisi olarak dostları ve ailesini onu bu çetin kış şartlarında son yolculuğuna uğurlamaya geldiler.
İkindi namazı sonrasında da merhum Nazire Özcan anısına ailesi Akçiriş Köyü merkez camisinde kuranı kerim ve mevlit okutuldu.



