
Trabzon Şalpazarı İlçesi Üzümözü mahallesi torunu Mahmut Can Kalyoncu Trabzon Akçaabat İlçesinde 13 Mart 2015 yılında ikamet ettikleri evlerinde sobadan sızan gazdan zehirlendikleri aile bireyinin işe gelmemesi üzerine haberdar olan komşularının 112’yi aramasının ardından hatırlanacağı gibi 62 yaşındaki Medine, 65 yaşındaki Mahmut Kalyoncu, evde bulunan 11 yaşındaki torun Mert Ali Kalyoncu vefat etmişlerdi. Aynı soba faciasında sobadan sızan gazdan zehirlenen çiftin 30 yaşındaki engelli evladı bu olaydan birkaç yıl sonra vefat ederek daha önce vefat edenlerin bulunduğu Akçaabat İlçesine bağlı Meşeli mahallesinde bulunan asri mezarlıkta ebediyete uğurlanmıştı.
Dedesiyle Aynı İsmi Taşıyordu; Akçaabat’taki soba zehirlenmesinde vefat eden 3 kişinin yanında kurtulan 2 kişiden birisi olan dedesiyle aynı ismi taşıyan o tarihlerde 12 yaşında olan Mahmut Can Kalyoncu tedavi gördüğü Akçaabat Haçkalı Baba devlet hastanesinden sağlığına kavuşarak taburcu olmuştu.
Geçtiğimiz günlerde Giresun Tirebolu İlçe sahilinde 3 kişi boğulma tehlikesi geçirmiş ve 112 sağlık ekipleri tarafından Bölgeye yakın hastanelere kaldırılmıştı. Burada yapılan müdahalelere rağmen denizde boğulma vakası geçirenlerden askerlik tercihli olan Akçaabat’taki 3 kişinin sobadan sızan gazdan vefat ettiği kurtulan 2 kişiden birisi olan o tarihlerde 12 yaşında olan Mahmut Can kalyoncu ilk olaydan 3405 gün sonra ikinci olaydan kurtulamayarak yaşam savaşını kaybetti.
Mahmut Can’a Göz Yaşı Sel Oldu; Trabzon Akçaabat İlçesine bağlı Meşeli mahallesi cami avlusuna getirilen Mahmut Can Kalyoncu’nun cenaze merasiminde adeta göz yaşı sel oldu aktı. Mahmut Can’ın cenaze merasimine Şalpazarı İlçesindeki akrabaları da katılım sağladılar.


