
Trabzon Şalpazarı Fidanbaşı–Tımara ve Sis Dağı Eğitim, Gençlik, Doğa ve Turizm Derneği tarafından, Anneler Günü dolayısıyla düzenlenen “Anneler Buluşması ve Kadınlar Matinesi” programı, yoğun katılım ve samimi atmosfer içerisinde gerçekleştirildi. Program, Şalpazarı Kadın ve Gençlik Merkezi’nde düzenlendi. Programa ilçe halkının yanı sıra çok sayıda hanımefendi katılırken, etkinlik birlik, beraberlik ve dayanışma duygularının ön plana çıktığı anlamlı bir buluşmaya dönüştü. Programın sunum ve yönetimini Dernek Başkan Vekili Mustafa Buğaz gerçekleştirdi.

Trabzon Şalpazarı Fidanbaşı sakinlerinden 72 yaşındaki Fatma Balta’nın evladı hatırlanacağı gibi 6 Şubat 2019 tarihinde 44 yaşındaki Volkan Balta cam takmak için gittiği İstanbul Kartal’da çöken binada hayatını kaybeden 9 kişiden 1’isiydi.

Etkinlikte sahne alan Nigar Kukuoğlu ve grubu seslendirdikleri birbirinden güzel türkülerle katılımcılara unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Yöresel ikramların da yer aldığı programda anneler hem eğlendi hem de duygusal anlar yaşadı.

Program kapsamında fedakârlıklarıyla örnek olan anneler unutulmadı. Engelli annesi Keriman Balta ile genç yaşta evladını Kartal Bina Çökmesi faciasında kaybeden Fatma Balta’ya “Yılın Annesi” ödülü takdim edildi. Duygusal anların yaşandığı törende annelere plaket verildi.

Trabzon Şalpazarı İlçesine bağlı Üzümözü mahallesi sakinlerinden emniyet mensubu eşi olan LEGDER Başkanı Melek Çakır bir engelli birey Annesi olarak sosyal sorumluluk olarak saha çalışmalarına devam ediyor. Şalpazarı Fidanbaşı Derneği tarafından organize edilen Anneler Günü programına katılım sağlayan Keriman & Köksal Balta çiftinin 3 evladından en büyüğü özel birey evladı 25 yaşındaki özel birey evladına bakan aynı zamanda yardımsever kişiliği ile tanınan Anneye Lösemi ve Engelli Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Melek Çakır tarafından yılın annesi ödülü verildi.
Etkinlikte sahne alan müzisyen ve sanatçı Nigâr Kukuoğlu hiçbir ücret talep etmeden programa destek vermeleri de katılımcılar tarafından takdirle karşılandı.

Şalpazarı Fidanbaşı Derneği tarafından Anneler gününe özel hazırlanan Annelerimize özel Dernek olarak hazırlanan gecede Annelere unutulmaz dakikalar yaşatan artık içimizden birisi gibi tanıdığımız 2010-2011 Eğitim Öğretim yılından 2025 yılı sonuna kadar 15 yıl aralıksız Şalpazarı İlçesinde görev yapan 2026 yılı itibariyle Vakfıkebir Meslek Yüksek Okulunda idareci olarak görev yapan Müzik Öğretmeni Nigar Kukuoğlu bu anlamlı gecede orkestra arkadaşlarıyla beraber ücret almadan unutulmaz bir konser verdiler. Nigar hocamızı bizlerde yılladır görev yaptığı dönemlerde Okul Programlarının yanında yapılan bir klip ile hafızalarımıza iz bıraktı. Fidanbaşı Derneği adına Anneler gününe özel ücretsiz konser veren Nigar Kukuoğluna Fidanbaşı Dernek adına Başkan yardımcısı Erkan Balta takdim etti

Dernek Başkanı Hasan Keskin yaptığı açıklamada, “Derneğimizin Kadın ve Gençlik Merkezi’nde hayata geçirdiğimiz 2026 Anneler Günü programımıza katılan kıymetli hanımefendilere, müzisyenlerimize, programın hazırlanmasında emeği bulunan kadın kollarımıza ve yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum. Tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum.” ifadelerini kullandı.
Şalpazarı’nda gerçekleştirilen anlamlı etkinlik, annelere verilen değerin ve toplumsal dayanışmanın güzel örneklerinden biri olarak hafızalarda yer etti.


