reklam
reklam
SON DAKİKA
hava
Google News

16 Yıl Önce Sel Sularından Kurtulan Çömezuğunu Binlerce Kişi Tarafından Ebediyete Uğurlandı

Son Güncelleme :

26 Haziran 2026 - 18:15

/ 56 kez okundu.
reklam
16 Yıl Önce Sel Sularından Kurtulan Çömezuğunu Binlerce Kişi Tarafından Ebediyete Uğurlandı
reklam

Trabzon Şalpazarı İlçesine bağlı Sayvançatak mahallesi sakinlerinden 1938 doğumlu 88 yaşında 2 erkek, 7 kız olmak üzere toplam 9 evlat babası Şalpazarı İYİ Parti Yönetim kurulu üyelerinden Erol Çömez’in de babası olan İlçenin güler yüzlü sevilen siması esnafı Ali Çömez tedavi gördüğü hastanede vefat etmesin ardından ikamet ettiği Sayvançatak mahallesi merkez cami avlusunda adeta Şehit cenazesini andıran binlerce kişinin katılımıyla kılınan cenaze namazının sonrasında aile kabristanlığında ebediyete uğurlandı.

Uzun Yıllar Anılacak Cenaze Merasimine Tanık Olduk; Sayvançatak mahallesi sakinlerinden  halk arasında ‘’Çömezuğun Ali olarak’’ tanınan Ali Çömez Yayla yolu olarak da bilinen yanık kahvehanesi yanında bulunan çocukluğundan günümüze kadar bakkal işletmeciliği yaptığını bu bölgede bilmeyenler yoktur. Merhumun cenaze namazı kılındığı sırada yine bu yaptıkları tekrarlanarak cenaze namazına katılım sağlayanlar ile helalleştirme esnasında bu bilgiler tazelenmiş oldu. Cenaze merasimine katılım sağlayan bir söz vardır 7’den 70’e diye aynı bu söz gibi bütün katılım sağlayanlar hep Ali Çömez’in hayırsever, yardımcılık ve elinin ekmekli olduğunu her kesime karşılık beklemeden yardımcı olduğunu, bakkalının önünden aşağı ve yukarıya kim gidip geliyorsa o günün şartlarında şimdiki gibi ulaşım aracının çok olmadığı dönemlerde yürüyerek gidip gelenlerin azınlıklarını vermesiyle hafızalarda yer edindiklerini cenaze merasimine katılım sağlayan tarifi imkansız katılım bunun bir aynasının gösterdi.

Merhumun Cenaze Kalabalığı Şehit Cenazesi Gibi Kalabalıktı; Şalpazarı İlçe merkezinde bulunan yeni Belediye Hizmet binasına giderken sağ tarafta küçük bir dükkanı bulunan haftalık olarak Köylerden İlçe merkezine gelen vatandaşların tereyağı, ve süt ürünleri, yumurta gibi ürünlerini değerinde alarak onlardan aldıkları ürünleri sattığından İlçede  Çömez oğlu Yağcı Ali olarak tanınan Ali Çömez amcayı son yolculuğuna uğurlamak için Şalpazarı İlçe esnafı tam kadro misali cenazeye katılım sağladılar. Aileye de taziye dileklerinde bulundular. Merhumun cenaze merasiminde dört binin üzerinde cenazeye katılım olduğu gözlendi. Bu arada Merhum Ali Çömez’in cenaze merasimine toplumun her kademesinden katılım sağlayanlar olduğundan buradan katılım sağlayanların isimlerini yazmıyoruz. Belki gözden kaçar hatırlayamadığımız olabilir.

 

On Altı Yıl Geriye Bir Yolculuk Yapalım; Karadeniz Bölgesinde 21 Haziran 2010 tarihinde etkili olan yağışlardan dolayı Trabzon İline bağlı Şalpazarı İlçesi Çamlıca Köyü’nde de büyük tahribatlara neden oldu. Can kaybının yaşanmadığı köyde sele kapılan Bakkal Ali Çömez vatandaş mucize eseri kurtulmuş, ancak 12 büyükbaş hayvan ise sele kapılarak telef olmuştu. Kahvehanede ve Çömez ailesine ait evde oturanlar da selden köylülerin yardımıyla kurtulmuşlardı.

Merhum Çömezoğlu Ali Amca  Yaşayacak Zamanımız Vardı Derdi; Hayat hep tesadüfleri kovalar. Ne acı olay ki merhum Ali Çömez 21 Haziran 2010 yılında 12 hayvanın telef olduğu selde kendisinin ve oğlunun sel sularından son anda kurtarılması ardından 16 yıl sonra yine Haziran ayı 24 Haziran 2026 tarihinde vefat ediyor. Şalpazarı’nda bulunan  yağ dükkanında Ali Çömez amcayla bazı sohbet ederdik hayat bu yaşayacak zamanımız varmış yaşadık. Ölüm d e yaşam da bizler için demişti. Sele kapıldığı tarih ile vefat ettiği tarih arası birbirine yakın bir tarih olarak kayıtlara geçti. Komşularımızın yardımlarıyla yaşama tutunmuşuz Allah onlardan razı olsun derdi.

Merhum Ali Çömez selin ardından uzun ama zorlu bir sürecin ardından yaraların sarıldığını kendisine geçmiş  olsun ziyaretlerine gelenlerin onu nasıl hayatta tuttuklarını anları anlatarak her şeyin bir vadesi zamanı varmış benim de vade bitmemiş derlerdi. Bakkalın yan tarafında bulunan “Kahvehanede oturuyorduk. Bir baktık ki sanki bir dağ yıkılmış üzerimize geliyor. Çok korktuk. Ali Çömez arkadaşımızı sel aldı. Zorla selin içinden kurtardık. Bu arada bakkalın içinde Ali Çömez’in oğlu mahsur kaldı. Halatla kurtardık. Evde kalan dört bayanı ise, evin camlarını kırarak çıkardık diye kendisine anlattıklarını belirtmişti.

Merhum Ali Çömez ile ilgili video düzenlemesi siz değerli okuyucularımız ile ilerleyen saatlerde haber ekranımızda olacaktır. Bölge genelindeki haber yoğunluğumuzdan dolayı değerli okuyucularımızın anlayışı için teşekkür ederiz.

reklam

YORUM ALANI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
× Bizimle iletişime geçin