

Trabzon’a bağlı bulunan Şalpazarı İlçesi HEM tarafından el emeği göz nuru birbirinden farklı parçaların işlenerek yılsonu sergisi her yıl olduğu gibi bu yılda renkli ve bir o kadar da marifetli kursiyerlerin emekleri sergiye katılım sağlayan idari heyet ve vatandaşlar tarafından beğenildi.
Trabzon’un Şalpazarı ilçesinde, 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde Şalpazarı Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan 22 farklı kursun yıl boyunca üretmiş olduğu el emeği göz nuru ürünler, düzenlenen yılsonu sergisiyle halkın beğenisine sunuldu.
28 Mayıs 2025 Çarşamba günü gerçekleştirilen sergi açılışına Şalpazarı Kaymakamı Semih Memiş, Belediye Başkan Başkan vekili Mehmet Muhcu, İlçe Emniyet Amiri Ahmet Kılıç başta olmak üzere, ilçe daire amirleri, kurum müdürleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta kursiyerler tarafından yapılan ürünler büyük ilgi gördü.
Şalpazarı Halk Eğitim Müdürü Yücel Usta yaptığı açıklamada İlçemiz genelinde toplam 372 kursiyerin katılım sağladığı kurslarda yıl boyunca özveriyle hazırlanan eserler, ziyaretçiler tarafından takdirle karşılandı. Sergide el sanatlarından gümüş takı işlemeciliğine, yöresel ürünlerden geleneksel motiflere kadar birçok ürün yer aldı.
Halk Eğitimi Merkezi yetkilileri, bu tür etkinliklerin hem kursiyerlerin motivasyonunu artırdığını hem de ilçe halkına eğitim faaliyetlerinin somut çıktılarla tanıtılması açısından önemli olduğunu belirtti.