reklam
reklam
SON DAKİKA
hava
Google News

SEVİNCİMİZ ACIYA DÖNÜŞMESİN

Son Güncelleme :

06 Ağustos 2024 - 21:58

/ 187 kez okundu.
reklam
SEVİNCİMİZ ACIYA DÖNÜŞMESİN
reklam

Yurdumuz genelinde Okulların yaz tatiline girmesiyle beraber gurbetçilerimizin de sılayı rahim için geldikleri ata topraklarında gönüllerince katıldıkları Yayla otçu şenlik alanlarında eğlendiler. Her yıl Gurbetten sılaya gelenlerin yanı sıra bazı sevinçli haberler alındığında, tuttuğumuz takımın galip geldiğinde ya da bir yakınımızın düğün dernek merasimlerinde gelişi güzel atılan ateşli silahların masum insanlarımıza isabet etmesi sonucu sevinçlerimiz bir anda tarifi imkansız açıya dönüşüyor. Maganda kurşunları yıllardır masum insanların canını yakıyor. Her yıl çocuk, yaşlı genç yüzlerce insanlar ölüyor ne yazık yeterli önlem alınamıyor.

Yayladaki Evlerini Kullanan Yaylacılar Tedirgin; Karadeniz Bölgesi başta olmak üzere geçtiğimiz hafta sonunda dolu dolu yayla otçu şenliklerinin yoğun olduğu bir haftayı geride bıraktık. Çok şükür gerek maganda kurşunları, gerek trafik kazasından dolayı ciddi derecede üzücü haberlere tanık olmadık. Otçu şenliklerinin bitiminde obalarına giden yaylacılardan bazıları evlerine nereden geldiği belli olmayan kör kurşunlarla karşılaştıklarını genellikle mutfak kısmına isabet eden kör kurşunların ya bizim olduğumuz zaman olsa ne olacaktı diye serzenişte bulunarak biraz daha duyarlı olalım sevincimiz bir anda üzüntüye dönüşmesin diyorlar. Maganda Kurşunu Deyip Geçmeyin; Ülkemiz genelinde maganda kurşunundan ölenlerin hadi hesabı bilinmiyor. Üstelik bu ölenlerin çoğu da çocuk park ve bahçelerde oynadıkları sırada nereden geldiği belli olmayan maganda kurşunları alilerin sevinçlilerini bir anda acıya dönüştürüyor. Maganda kurşunlarıyla ailesinden koparılan onlarca çocukların ailesi belki de ellerinde çocuklarının eşyalarını  koklayarak hayatına devam etmeye çalışıyorlardır. Çevremizde ya da bulunduğumuz ortamlarda ateşli silah atanların bulunduğu ortamdan uzaklaşalım. Bu arada her yıl olduğu gibi bölgenin tek geçim kaynağı fındık toplama hasadı geldi fındık bahçesini bitiren bahçe sahipleri gelişi güzel olarak attıkları ateşli silah sesini duyduğunuzda kendinizi korumaya çalışalım.

 

Şalpazarı İlçemizde Düğünler Devam Ediyor; Şalpazarı Genelinde bulunan 30 mahallemizin yarısında düğün, nişan ve buna benzer etkinlikler hız kesmeden devam ediyor. Şalpazarı Belediye başkanı Refik Kurukız’da mimar oğlu Alperen’i Akçaabat eşraflarından mimar Feyza mutluluğa giden yolda ömürlük atılan imzanın sonunda adeta Şalpazarı’nda konser görünümlü Başkan Kurukız’ın oğlu ve gelinin düğün merasimi seçkin davetlilerin katılımıyla gerçekleşti.

 

Fındık Üreticisi Yine Üzüldü; Her yıl olduğu gibi Karadeniz Bölgesinin tek geçim kaynağı olan fındık tarımının toplanmasına başlanacağı günler öncesinde açıklana fındık fiyatı yine fındık üreticisinin yüzünü güldürecek bir fiyat olmadığından verilen kilo başına fiyatı duyan üreticiler yine tüccarın dediği olacak yine umduğumuz fiyat verilmedi biz zaten fındık parasını yemiştik şimdi bahçedeki ürünü nasıl hasat yapalım bu fiyata dediler. Üreticinin bir dönüm fındık alan bazlı destek aldığı ilk yıllarda 46 kilo beyaz peynir alıyorlardı. Günümüz şartlarında aradan geçen zaman diliminde destekleme fiyatı yine hep aynı yerde şimdi  ‘’520’’ gram peynir alıyor hesap ortada ne diyelim herkese bol bereketli ürünler ve bol kazançlar dilerken değerli Şalpazarı Ses  Gazete okurları bir başka yazımızda görüşmek üzere şimdilik hoş

reklam

YORUM ALANI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

× Bizimle iletişime geçin